Čekanka zapečená se sýrem a vejci

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
435 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné čekankové puky krátce povaříme v osolené vodě, ocedíme a nakrájíme na proužky.
  • 2
    Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní připravenou čekanku, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, moukou a solí. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Před dopékáním posypeme pokrm nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a poklademe vločkami másla.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.