Čekanka zapečená se sýrem a vejci
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 700gramůČekanka
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
435 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné čekankové puky krátce povaříme v osolené vodě, ocedíme a nakrájíme na proužky.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní připravenou čekanku, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, moukou a solí. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Před dopékáním posypeme pokrm nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a poklademe vločkami másla.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.