Čekanková kaše
35 min.
Ingredience
- 200gramůBramborová kaše
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyMuškátový oříšek
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůBešamel
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 400gramůČekanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čekanku omyjeme a nakrájíme nahrubo. Vložíme ji do vroucí smetany, osolíme, opepříme, přidáme mletý muškát, přilijeme bešamel a povaříme 20 minut. Smetanu necháme hodně vyvařit. Odstavíme z ohně, propasírujeme přes síto, přimícháme rozkvedlané žloutky, lžíci másla a teplou bramborovou kaši. Dobře promícháme a podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.