Čekankové puky s uzeným masem a žampiony
55 min.
Ingredience
- 800gramůČekanka
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- Na směs
- 150gramůMoravské uzené maso
- 1kusCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné puky čekanky uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, překrojíme a pokrájíme na plátky, moravské uzené krájíme na kostičky. Zapékací mísu vymažeme olejem.
- 2Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony, maso, sůl, pepř, zasypeme moukou a osmažíme.
- 3Okapanou čekanku vložíme do vymazané zapékací mísy, poklademe masovou směsí a v předehřáté troubě zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.