Čekankové puky v šunce
40 min.
Ingredience
- 30gramůOřechy lískové
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceHořčice kremžská
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 250gramůMozzarella
- 1lžíceBazalka
- 4kusyČekanka
- 150gramůŠunka dušená
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté čekankové puky rozpůlíme a odstraníme košťál. Lískové oříšky nasekáme, nasucho opražíme. Bazalku omyjeme, lístky otrháme, rozmixujeme spolu s oříšky a olejem. Vzniklou pastu osolíme, opepříme a potřeme jí plochy čekankových puků.
- 2Každou polovinu čekanky ovineme plátkem šunky a osmahneme na pánvi na másle. Přilijeme víno, vývar, vše dusíme asi 10 minut. Šťávu ochutíme smetanou a hořčicí.
- 3Pokrm osolíme, opepříme a posypeme na kostičky nakrájenou Mozzarellou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.