Čekankové puky v šunce

40 min.
Řecko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté čekankové puky rozpůlíme a odstraníme košťál. Lískové oříšky nasekáme, nasucho opražíme. Bazalku omyjeme, lístky otrháme, rozmixujeme spolu s oříšky a olejem. Vzniklou pastu osolíme, opepříme a potřeme jí plochy čekankových puků.
  • 2
    Každou polovinu čekanky ovineme plátkem šunky a osmahneme na pánvi na másle. Přilijeme víno, vývar, vše dusíme asi 10 minut. Šťávu ochutíme smetanou a hořčicí.
  • 3
    Pokrm osolíme, opepříme a posypeme na kostičky nakrájenou Mozzarellou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.