Čekankový salát s křepelkami a liškami
55 min.
Ingredience
- 4kusyKřepelka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8lžicOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 600gramůLišky čerstvé
- 2kusyČekanka
- 40mililitrůOcet malinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
795 mg
Vápník
56 mg
Postup přípravy
- 1Křepelky omyjeme, osolíme a opepříme. Šalotky oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Čekanky omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme tvrdé středy a listy rozebereme na jednotlivé kusy. 4 lžíce oleje smícháme s octem, osolíme a opepříme.
- 23 lžíce oleje rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova maso ze všech stran. Smažíme 5 minut, poté křepelky přendáme do zapékací nádoby a pečeme 5 minut při 180°C.
- 3Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm pokrájenou šalotku, poté přidáme lišky a necháme pár minut opékat. Osolíme a opepříme.
- 4Listy čekanky rozložíme po servírovacích talířích, navrch dáme křepelky, posypeme houbami a přelijeme zálivkou z octa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.