Čekankový salát s mrkví a hrozinkami
40 min.
Ingredience
- 3kusyČekanka
- 400gramůMrkev kořen
- 3gramySůl
- 3gramyPepř bílý
- 1kusPomeranče
- 100gramůHrozinky
- 30gramůZázvor celý
- 20mililitrůMed včelí
- 80mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Čekanku očistíme, odkrojíme košťál a zbytek nakrájíme na slabší kolečka, pokapeme citronem proti zhnědnutí. Oloupeme mrkev a nastrouháme na jemno, přidáme do mísy k nakrájené čekance. Zázvor oloupeme a do mísy nastrouháme najemno. Přidáme nasekanou čerstvou mátu, pomerančovou šťávu, trochu medu, sůl, pepř a přikapeme sezamový olej. Důkladně vymícháme, aby se ingredience propojily. Do mísy s čekankou a mrkví přisypeme hrozinky a promícháme. Zázvorový dresink nalijeme na salát až těsně před servírováním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.