Celer dušený studený
35 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 5kusůPepř černý celý
- 0,25litrHovězí vývar základní
- 2kusyCeler bulvový
- 2lžíceOlej stolní
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
74 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V troše vody uvaříme pepř a bobkový list.
- 2Celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, dáme je do kastrolu (ne do kovového), přilijeme trochu oleje, citronovou šťávu a osolíme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni a podléváme odvarem z koření a vývarem. Celer dusíme ne zcela doměkka.
- 3Podáváme ke studené pečeni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.