Celer na řecký způsob
50 min.
Ingredience
- 1kilogramCeler bulvový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 2decilitryVíno bílé
- 2kusyCibule
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu a podlijeme vodou s octem. Krátce podusíme.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji, až zesklovatí. Přidáme rajčatový protlak, podušený celer a vše podlijeme vínem. Podle chuti osolíme a dodusíme doměkka.
- 3Celer podáváme jako přílohu k masům nebo těstovinám, připraveným bez omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.