Celer se smetanovou omáčkou

50 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer očistíme, nakrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě s trochou mléka. Potom jej rozložíme do vymaštěné zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Uchováme v teple.
  • 2
    Ve vodní lázni rozšleháme 4 lžíce smetany a přilijeme trochu odvaru z celeru s 2 rozkvedlanými žloutky. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
  • 3
    Omáčku nalijeme na celer a krátce opečeme. Podáváme k bílému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.