Celer se smetanovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme, nakrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě s trochou mléka. Potom jej rozložíme do vymaštěné zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Uchováme v teple.
- 2Ve vodní lázni rozšleháme 4 lžíce smetany a přilijeme trochu odvaru z celeru s 2 rozkvedlanými žloutky. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
- 3Omáčku nalijeme na celer a krátce opečeme. Podáváme k bílému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.