Celer smažený v těstě
45 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 350mililitrůOlej stolní
- 2kusyCeler bulvový
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkySůl
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
91 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné celery oloupeme a nakrájíme na plátky 1 cm tlusté. Osolíme po obou stranách, vyskládáme do misky, přikryjeme talířem a necháme půl hodiny měknout. Mezitím připravíme těsto.
- 2Vejce rozkvedláme, osolíme, přidáme mouku a po částech vlijeme mléko. Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať.
- 3Plátky celeru namočíme v těstě a ihned vkládáme do horkého oleje. Nejprve smažíme zprudka, poté oheň trochu zmírníme. Usmažené plátky pokládáme na papírové ubrousky okapat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.