Celer sterilovaný

110 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
17 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme bílý a nedřevnatý celer. Odstraníme nať, důkladně omyjeme, oloupeme a znovu opláchneme. Ozdobným nožem pokrájíme na silnější plátky a vložíme do vody okyselené octem.
  • 2
    Zvolna zahříváme, až přivedeme k varu. Povaříme cca 3 minuty, scedíme a celer zchladíme studenou vodou. Po vychadnutí rozdělíme do čistých sklenic.
  • 3
    Vodu smícháme se solí, rychle převaříme, necháme vychladnout a nálevem zalijeme celer. Do každé sklenice přidáme lžičku octa, důkladně zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 35 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme.
  • 4
    Po vychladnutí sklenice vyjmeme a uchováme ve studené a temné místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.