Celer sterilovaný
110 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 600gramůCeler bulvový
- 30gramůSůl
- 5lžičekOcet kvasný lihový
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Použijeme bílý a nedřevnatý celer. Odstraníme nať, důkladně omyjeme, oloupeme a znovu opláchneme. Ozdobným nožem pokrájíme na silnější plátky a vložíme do vody okyselené octem.
- 2Zvolna zahříváme, až přivedeme k varu. Povaříme cca 3 minuty, scedíme a celer zchladíme studenou vodou. Po vychadnutí rozdělíme do čistých sklenic.
- 3Vodu smícháme se solí, rychle převaříme, necháme vychladnout a nálevem zalijeme celer. Do každé sklenice přidáme lžičku octa, důkladně zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 35 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme.
- 4Po vychladnutí sklenice vyjmeme a uchováme ve studené a temné místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.