Celer v olivovém oleji
50 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 500gramůCeler bulvový
- 60gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 6gramůPetržel - nať
- 60gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky, přidáme na kolečka rozkrájenou mrkev a na kostičky nakrájené brambory. Vše zalijeme olejem a vodou, osolíme, ocukrujeme, zalijeme citrónovou šťávou, necháme vařit až do změknutí.
- 2Uvařenou zeleninu necháme vystydnout, podáváme posypané hráškem a sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.