Celer v sýrové omáčce

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný celer nakrájíme na nudličky, podusíme v osolené a okyselené vodě téměř do měkka.
  • 2
    Potom celer scedíme, vložíme na rozehřáté máslo, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme vývarem, dusíme, po chvíli přilijeme kyselou smetanu, rozšlehanou se lžičkou mouky, dusíme dále.
  • 3
    Až bude celer měkký, přidáme sůl, pepř, nastrouhaný sýr. Zahříváme, až se sýr roztaví.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami a vařeným masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.