Celer zapečený se sněhem
50 min.
Ingredience
- 240gramůCeler bulvový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme, nakrájíme na 1cm silné plátky a povaříme v osolené vodě.
- 2Na dno máslem vymazané zapékací mísy položíme plátky vychladlého celeru, na ně navršíme sníh z bílků, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Dáme zapéci do trouby.
- 3Na talíři každou porci zdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.