Celer zapečený se sýrem a jogurtem
65 min.
Ingredience
- 2kusyCeler bulvový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 5lžicJogurt bílý
- 1lžícePetržel - nať
- 140gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané celery uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme je a nakrájíme na plátky.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno urovnáme vrstvu celeru, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s osmaženou strouhankou, znovu navrstvíme celer, posypeme sýrem a poklademe na kolečka rozkrájenými, natrvdo vařenými vejci. Posypeme petrželkou, zalijeme jogurtem smíchaným se žloutkem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.