Celer zapečený se žampiony
35 min.
Ingredience
- 500gramůCeler bulvový
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůCibule
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůBrambory vařené
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme a nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky, cibuli nadrobno.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony a krátce orestujeme. Přidáme celer, promícháme, aby se kostičky celeru obalily máslem, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou, podlijeme trochou vývaru a vložíme do trouby. Pečeme pozvolna 20 minut. Podle potřeby podléváme.
- 3Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.