Celer zapékaný se sýrem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný celer nakrájíme na hranolky, zalijeme vývarem a uvaříme téměř doměkka.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji odvarem z celeru a mlékem, přisolíme a přidáme nastrouhaný sýr.
  • 3
    Zapékací mísu silně vymastíme, vložíme do ní celer a zalijeme omáčkou. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.