Celer zapékaný se sýrem
50 min.
Ingredience
- 2lžíceStrouhanka
- 1šálekHovězí vývar základní
- 1kusCeler bulvový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer nakrájíme na hranolky, zalijeme vývarem a uvaříme téměř doměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji odvarem z celeru a mlékem, přisolíme a přidáme nastrouhaný sýr.
- 3Zapékací mísu silně vymastíme, vložíme do ní celer a zalijeme omáčkou. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.