Celeráček
55 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůŠunkový salám
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaGrilovací koření
- 150mililitrůOlej rostlinný
- Na obalení
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
58 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Větší celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na pláty. V osolené vodě je uvaříme a necháme okapat.
- 2Polovinu plátků potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme grilovacím kořením a poklademe plátky salámu. Druhou polovinu plátků také potřeme vejcem a potřenou stranou přitiskneme na salám. Takto připravený celer obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji na středním plameni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.