Celerová marmeláda s bylinkami
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule červená
- 1lžíceCukr třtinový
- 250mililitrůVíno portské
- 50mililitrůOcet vinný červený
- 1lžíceDžem brusinkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusCeler bulvový
- 0,5lžíceTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme a nakrájíme na kostičky, červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, vložíme do něj cibuli s celerem a 5 minut restujeme. Přidáme tymián, cukr a necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme portské víno, vinný ocet a vaříme, dokud se část tekutiny neodpaří. Zelenina musí být měkká. Nakonec přimícháme brusinkový džem, osolíme a opepříme.
- 3Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.