Celerová omáčka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší celery oškrábeme, opláchneme a jeden nakrájíme na malé kousky, druhý necháme celý.
  • 2
    Kousky opečeme na másle, přisypeme mouku a za stálého míchání přilijeme vývar a celý celer.
  • 3
    Když změkne, vyndáme a propasírujeme nebo rozmixujeme a vrátíme zpět. Omáčku osolíme, opepříme, pokud je řídká přidáme mouku
  • 4
    podle chuti můžeme přidat i máslo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.