Celerová omáčka
50 min.
Ingredience
- 850mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Menší celery oškrábeme, opláchneme a jeden nakrájíme na malé kousky, druhý necháme celý.
- 2Kousky opečeme na másle, přisypeme mouku a za stálého míchání přilijeme vývar a celý celer.
- 3Když změkne, vyndáme a propasírujeme nebo rozmixujeme a vrátíme zpět. Omáčku osolíme, opepříme, pokud je řídká přidáme mouku
- 4podle chuti můžeme přidat i máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.