Celerová omáčka po anglicku

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celerové hlávky očistíme, omyjeme, lehce pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme pár omytých a posekaných celerových listů, cibuli nakrájenou na čtvrtky, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Osolíme a vaříme 30 minut doměkka.
  • 2
    Hrnec odstavíme a celer propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme nahrubo. Přidáme bešamelovou omáčku, přivedeme k varu a vaříme půl minuty. Je-li omáčka řidší, vaříme trochu déle, aby se přebytečná tekutina odpařila. Podle chuti okořeníme pepřem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.