Celerová omáčka po anglicku
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůCeler bulvový
- 500mililitrůBešamel
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůCeler - nať
- 500mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Celerové hlávky očistíme, omyjeme, lehce pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme pár omytých a posekaných celerových listů, cibuli nakrájenou na čtvrtky, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Osolíme a vaříme 30 minut doměkka.
- 2Hrnec odstavíme a celer propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme nahrubo. Přidáme bešamelovou omáčku, přivedeme k varu a vaříme půl minuty. Je-li omáčka řidší, vaříme trochu déle, aby se přebytečná tekutina odpařila. Podle chuti okořeníme pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.