Celerová polévka
60 min.
Ingredience
- 13,3gramůPolévkové koření
- 6,6gramůPetržel - nať
- 0,3gramMuškátový květ
- 500gramůCeler bulvový
- 1,5litryVoda pitná
- 20gramůSůl
- 66,6gramůTuk
- 300mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
915 mg
Postup přípravy
- 1Celer očistíme a opláchneme, nakrájíme jej na menší kostičky, zalijeme trochou vody, osolíme a uvaříme téměř doměkka.
- 2Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody.
- 3Uvedeme do varu a přidáme odvar z celeru. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
- 4Ke konci varu přilijeme mléko, osolíme, krátce povaříme a polévku procedíme.
- 5Do procezené polévky vložíme uvařený celer, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
- 6Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.