Celerová polévka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
915 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer očistíme a opláchneme, nakrájíme jej na menší kostičky, zalijeme trochou vody, osolíme a uvaříme téměř doměkka.
  • 2
    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody.
  • 3
    Uvedeme do varu a přidáme odvar z celeru. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
  • 4
    Ke konci varu přilijeme mléko, osolíme, krátce povaříme a polévku procedíme.
  • 5
    Do procezené polévky vložíme uvařený celer, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
  • 6
    Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.