Celerová polévka s haluškami

30 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný celer nastrouháme nahrubo, nasypeme do hrnce s rozehřátým máslem a chvilku podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přisypeme drobnější halušky a vaříme asi 15 minut. Žloutek rozkvedláme v mléce a do polévky vlijeme již mimo oheň.
  • 2
    Polévku nalijeme do hlubokých talířů a posypeme posekanou celerovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.