Celerová polévka s haluškami
30 min.
Ingredience
- 1200mililitrůVoda pitná
- 300gramůCeler bulvový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 15gramůCeler - nať
- 120gramůHalušky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer nastrouháme nahrubo, nasypeme do hrnce s rozehřátým máslem a chvilku podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přisypeme drobnější halušky a vaříme asi 15 minut. Žloutek rozkvedláme v mléce a do polévky vlijeme již mimo oheň.
- 2Polévku nalijeme do hlubokých talířů a posypeme posekanou celerovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.