Celerová polévka s klobásou a bramborami
60 min.
Ingredience
- 200gramůCeler bulvový
- 300gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1kusKlobása Dunajská
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
915 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný celer nakrájíme na nudličky a osmažíme na polovině dávky másla. Přidáme oloupané brambory (pokrájené na nudličky), zalijeme vodou a vaříme téměř do měkka.
- 2Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou, rozšleháme, povaříme a přidáme k zelenině.
- 3Nakonec polévku osolíme a přidáme klobásu, rozkrájenou na kolečka. Vaříme, dokud celer i brambory nezměknou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.