Celerová polévka s klobásou a bramborami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
915 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný celer nakrájíme na nudličky a osmažíme na polovině dávky másla. Přidáme oloupané brambory (pokrájené na nudličky), zalijeme vodou a vaříme téměř do měkka.
  • 2
    Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou, rozšleháme, povaříme a přidáme k zelenině.
  • 3
    Nakonec polévku osolíme a přidáme klobásu, rozkrájenou na kolečka. Vaříme, dokud celer i brambory nezměknou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.