Celerové čatní s cherry rajčátky
80 min.
Ingredience
- 350gramůCeler bulvový
- 350gramůRajčata
- 1centilitrOcet vinný
- 1,5centilitryVíno bílé
- 250gramůCukr želírovací
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Rajčátka omyjeme, slupku nařízneme do kříže a spaříme ve vroucí vodě. Pak slupku oloupeme a rajčátka překrojíme na čtvrtiny.
- 2Do hrnce vložíme celer, rajčátka, přidáme vinný ocet, bílé víno, želírovací cukr a přivedeme k varu. Za stálého míchání směs na mírném ohni povaříme 20 minut. Osolíme, opepříme, přidáme mletou skořici a promícháme.
- 3Hotové čatní nalijeme do zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.