Celerové plátky plněné a smažené
105 min.
Ingredience
- 20gramůCornflakes
- 1kilogramCeler bulvový
- 100gramůŠunka dušená
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůArašídy
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2litryVoda pitná
- 6lžicOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Celer omyjeme a celé neoškrábané bulvy vaříme v hrnci v osolené vodě 50 minut.
- 2Uvařený celer vložíme do studené vody a necháme ho vychladnout. Oškrábeme ho a pokrájíme na 1 cm silné plátky. Jednotlivé plátky z boku nakrojíme, ovšem neprořezáváme úplně do konce. Do vzniklého zářezu vložíme 1 plátek sýra a 1 plátek šunky. Naplněný celerový plátek pevně stiskneme k sobě. Osolíme ho a opepříme.
- 3Do mikrotenové sáčku vložíme kukuřičné vločky a arašídy a rozdrobíme je válečkem na nudle.
- 4Do jedné misky si připravíme mouku, v další rozšleháme vejce, do třetí vložíme směs rozdrcených kukuřičných vloček a arašídů.
- 5Obalíme plátky v mouce, ve vejcích a nakonec ve vločkách s arašídy. Přitiskneme obal pevně k nim.
- 6Rozehřejeme si ve větší teflonové pánvi olej a obalené celerové plátky na něm z každé strany 4 minuty smažíme. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.