Celerové pyré se smetanou
55 min.
Ingredience
- 500gramůCeler bulvový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůBrambory
- 1litrHovězí vývar základní
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10 minut. Celer scedíme a necháme okapat.
- 2Kousky celeru vsypeme do hrnce, přidáme dvě lžíce másla, zakryjeme a necháme na másle dusit na mírném ohni asi 10 minut. Pak přidáme pokrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme a zeleninu rozmixujeme. Vznikne hustší kaše, kterou naředíme horkým mlékem a vmícháme ještě smetanu.
- 3Podáváme v polévkové míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.