Celerové řízky se šunkou a sýrem
30 min.
Ingredience
- 600gramůCeler bulvový
- 50gramůŠunka dušená
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 20mililitrůMléko polotučné
- 50gramůStrouhanka
- 400gramůBramborová kaše
- 3gramySůl
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Povaříme v osolené vodě asi 3 minuty a scedíme. Vejce rozkvedláme s trochou mléka a plátky celeru v nich z jedné strany namočíme. Nyní přilepíme k celeru plátek šunky a plátek sýru, obalíme v hladké mouce, znovu namočíme ve vejcích a obalíme ve strouhance.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a celerové řízky osmažíme z obou stran dozlatova.
- 3Jako příloha se výborně hodí bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.