Celerové tyčinky
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMouka polohrubá
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůStrouhanka
- 8lžicCeler bulvový
- 250gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1066 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
70 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla, nastrouhaného sýru, strouhanky, soli a oloupaného, jemně nastrouhaného celeru vypracujeme těsto.
- 2Z těsta vyválíme plát asi 0,5 cm silný a rádýlkem nakrájíme proužky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a zprudka pečeme ve vyhřáté troubě.
- 3Tyčinky podáváme k červenému vínu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.