Celerovo-hrušková polévka s párkem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceOlej olivový
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyHrušky
- 2lžícePetržel - nať
- 8kusůPárky jemné
- 900mililitrůVývar drůbeží
- 0,5šálekCitronová šťáva
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, drobně pokrájíme. Hrušky zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpálíme olej a máslo, vmícháme cibuli, celer a hrušky, přilijeme citronovou šťávu a dusíme 10 minut přikryté za občasného zatřesení hrnce. Poté přilijeme 200 ml vývaru a vaříme dalších 10 minut, až bude vše měkké.
- 2Mezitím rozpálíme gril, osmahneme na něm párečky ze všech stran dozlatova. Osušíme a uchováme horké.
- 3Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přilijeme zbylý vývar a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, vlijeme zpět do hrnce a přivedeme opět k varu.
- 4Párečky nakrájíme na kousky a spolu s nasekanou petrželkou přidáme do polévky. Již nevaříme.
- 5Rozdělíme na talíře, poprášíme paprikou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.