Celerovo-mrkvová pomazánka s vejci

24 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
908 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kousek bílého celeru a mrkev oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Zeleninu pokapeme citrónem, ochutíme 1 špetkou stévie a promícháme. Natvrdo vařená čerstvá vajíčka oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Bílky pokrájíme na malé kostičky a přidáme je k zelenině.
  • 2
    V druhé misce si vyšleháme do pěny pomazánkové máslo, žloutky, hořčici, sůl a pepř. Do krému pak přidáme zeleninu a vše dobře promícháme. Podle chuti pomazánku dosolíme nebo dosladíme špetkou stévie. Pomazánka by měla mít jemnou, sladkokyselou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.