Celerovo-mrkvová pomazánka s vejci
24 min.
Ingredience
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaCitrónová šťáva
- 1špetkastévie
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 160gramůPomazánkové máslo neochucené
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
908 mg
Postup přípravy
- 1Kousek bílého celeru a mrkev oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Zeleninu pokapeme citrónem, ochutíme 1 špetkou stévie a promícháme. Natvrdo vařená čerstvá vajíčka oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Bílky pokrájíme na malé kostičky a přidáme je k zelenině.
- 2V druhé misce si vyšleháme do pěny pomazánkové máslo, žloutky, hořčici, sůl a pepř. Do krému pak přidáme zeleninu a vše dobře promícháme. Podle chuti pomazánku dosolíme nebo dosladíme špetkou stévie. Pomazánka by měla mít jemnou, sladkokyselou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.