Celerový salát s ananasem a oříšky
26 min.
Ingredience
- Na salát
- 1litrVoda pitná
- 250gramůCeler řapíkatý
- 3mililitryCitronová šťáva
- 300gramůAnanas
- 200gramůHrušky
- 150gramůOřechy lískové pražené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCukr krupice
- Zálivka
- 200gramůMajonéza
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 2špetkySůl
- 6mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
66 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Zálivka: připravíme ji z majonézy, smetany s pepřem, špetky soli, pomerančové šťávy a medu. Před dalším použitím ji odložíme do lednice. Do vhodného kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme citrónovou šťávu, přivedeme k varu.
- 2Celer důkladně očistíme, oloupeme, omyjeme, nakrájíme na malé kostky a ty ihned vložíme do vroucí vody. Povaříme 5 - 6 minut do křupava. Celer nesmí být rozvařený, ale křupavý. Scedíme, necháme okapat, vychladnout, smícháme s připravenou zálivkou. Do zálivky přidáme oloupaná, na stejně velké kousky jako celer nakrájené hrušky a čerstvý ananas, nakonec vmícháme hrubě nakrájené oříšky. Podle vlastní chuti dochutíme zbytkem soli, pepřem, lze i cukrem.
- 3Hotový salát vychladíme, necháme odležet, podle porci rozdělíme do jednotlivých salátových mističek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.