Celerový salát s ananasem a oříšky

26 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
66 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zálivka: připravíme ji z majonézy, smetany s pepřem, špetky soli, pomerančové šťávy a medu. Před dalším použitím ji odložíme do lednice. Do vhodného kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme citrónovou šťávu, přivedeme k varu.
  • 2
    Celer důkladně očistíme, oloupeme, omyjeme, nakrájíme na malé kostky a ty ihned vložíme do vroucí vody. Povaříme 5 - 6 minut do křupava. Celer nesmí být rozvařený, ale křupavý. Scedíme, necháme okapat, vychladnout, smícháme s připravenou zálivkou. Do zálivky přidáme oloupaná, na stejně velké kousky jako celer nakrájené hrušky a čerstvý ananas, nakonec vmícháme hrubě nakrájené oříšky. Podle vlastní chuti dochutíme zbytkem soli, pepřem, lze i cukrem.
  • 3
    Hotový salát vychladíme, necháme odležet, podle porci rozdělíme do jednotlivých salátových mističek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.