Celerový salát s jablky a hrozny

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
45 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hroznové víno dobře umyjeme, kuličky rozpůlíme a vydlabeme zrníčka. Z nového celeru odkrojíme nať, bulvu očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Omytá jablka neloupeme pokud mají pěknou slupku, nakrájíme je na malé kostičky, hned zakapáváme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Vhodíme do mísy, přidáme hroznové víno a celer, promícháme. Přidáme sýr nakrájený na kostičky a část posekaných ořechů. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, kterými vysteleme dno mísy a na ně navršíme směs. Jako dresink smícháme ušlehanou šlehačku a majonézu, osolíme, do salátu vmícháme až těsně před podáváním. Ozdobíme celými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.