Celerový salát s jablky a hrozny
30 min.
Ingredience
- 4gramySůl
- 250gramůHroznové víno
- 100gramůCeler bulvový
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůOřechy vlašské
- 1kusSalát ledový
- 80mililitrůMajonéza
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
45 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Hroznové víno dobře umyjeme, kuličky rozpůlíme a vydlabeme zrníčka. Z nového celeru odkrojíme nať, bulvu očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Omytá jablka neloupeme pokud mají pěknou slupku, nakrájíme je na malé kostičky, hned zakapáváme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Vhodíme do mísy, přidáme hroznové víno a celer, promícháme. Přidáme sýr nakrájený na kostičky a část posekaných ořechů. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, kterými vysteleme dno mísy a na ně navršíme směs. Jako dresink smícháme ušlehanou šlehačku a majonézu, osolíme, do salátu vmícháme až těsně před podáváním. Ozdobíme celými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.