Celerový salát s jablky a rozinkami
25 min.
Ingredience
- 100gramůCeler bulvový
- 60gramůJablka
- 5gramůHrozinky
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 1špetkaStolní sladidlo Sladký polibek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
64 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer nakrájíme na silnější plátky, vložíme do kastrůlku s osolenou a okyselenou vodou a uvaříme téměř doměkka. Vývar z celeru uchováme. Po okapání plátky celeru nakrájíme na nudličky.
- 2Omyté jablko nakrájíme na nudličky, rozinky spaříme vroucí vodou, propláchneme a necháme okapat.
- 3Celer s jablkem a rozinkami vsypeme do salátové mísy a promícháme s trochou vývaru z celeru. Salát osladíme a okyselíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.