Celerový salát s lískovými oříšky
20 min.
Ingredience
- 300gramůJablka
- 300gramůCeler řapíkatý
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůŘecký jogurt
- 40mililitrůOlej olivový
- 100gramůZakysaná smetana
- 100gramůOřechy lískové
- 1špetkaSůl
- 20gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Jablka spolu s celerem omyjeme, oloupeme. Následovně je nastrouháme na hrubém struhadle, vložíme do misky, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme pepřem. Jogurt smícháme s olejem a smetanou, zalijeme salát. Vmícháme nahrubo nasekané oříšky, dochutíme solí, cukrem, vše ještě promícháme
- 2Odležený a vychladlý salát porcujeme do jednotlivých salátových mističek. Každou porci posypeme nasekaným koprem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.