Celerový salát s vejci a kuřecím masem

36 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
50 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    6 vajec dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.
  • 2
    Očistíme a omyjeme celer a jemně nastrouháme, odložíme do misky a pokapeme citronovou šťávou.
  • 3
    Omyté jablko rozkrájíme, zbavíme jadřince, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Lahůdkovou cibuli omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso (bez kůže) z grilovaného (nebo pečeného) kuřete obereme a nakrájíme na malé kousky. Zelený mražený hrášek povaříme ve 2 dl vody asi 1 minutu, pak scedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou.
  • 4
    Jablko, celer, maso, hrášek a cibuli doložíme k vejcím, přidáme plnotučnou hořčici, pepř, sůl, cukr a vše promícháme. Nakonec zamícháme majonézu Hellmans.
  • 5
    Celerový salát podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.