Celozrnné dalamánky s podmáslím
170 min.
Ingredience
- 1lžíceSezam - semena
- 120mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyDroždí sušené
- 130gramůMouka kukuřičná
- 2lžičkySůl
- 2lžíceCukr krupice
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 475mililitrůMléko - podmáslí
- 225gramůMouka pšeničná celozrnná
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1793 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
46 g
Sacharidy
290 g
Vláknina
19 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme rozpustit. Všechny mouky (místo celozrnné můžeme použít grahamovou) smícháme s cukrem a solí, poté vlijeme droždí, na kousky nakrájené máslo, rozšlehané vejce, sezam a vlažné podmáslí. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse kynout asi 2 hodiny.
- 2Pekáč vymažeme tukem, do něj dáváme z těsta větší kuličky a necháme ještě asi 1 hodinu dokynout.
- 3Troubu předehřejeme na 190°C a dalamánky pečeme asi 50 minut. Dalamánky jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.