Celozrnné housky
60 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 50gramůOvesné vločky
- 50gramůŽito
- 50gramůPohanka
- 50gramůSezam - semena
- 50gramůProso - obilky
- 50gramůLněné semínko
- 3lžičkyOlej slunečnicový
- 2lžičkyMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme všechna semínka a kromě malé hrsti je dáme na 5 minut vařit. Poté je zcedíme a necháme vodu okapat. Do mísy nasypeme droždí, zalijeme 100ml vlažné vody a necháme ve vodě rozpustit. Přidáme mouku, cereálie, sůl, 2 lžičky oleje a cukr. Vše pořádně promícháme a vyklopíme na pracovní stůl. Tam minimálně pět minut hněteme.
- 2Těsto dáme do mísy a zakryjeme utěrkou. Necháme 1 hodinu kynout na teplém místě. Mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Poté vše ještě jednou zamícháme, rozdělíme na osm kousků a vytvarujeme housky. Housky přeneseme na vymazaný plech a přehodíme přes ně opět utěrku. Necháme zhruba 30 minut dokynout.
- 3Před vložením do trouby ještě potřeme mlékem a posypeme trochou semínkové směsi. Pak už jen stačí dát do trouby a péct 40 minut na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.