Celozrnné těstoviny se žampionovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 50mililitrůVíno bílé veganské
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůSmetana špaldová
- 2lžíceKvasnicové vločky
- 1lžičkaMajoránka čerstvá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Těstoviny
- 5litrůVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 500gramůTěstoviny grahamové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme rozmarýn, nasekanou šalotku a necháme ji zesklovatět. Přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené hlavičky žampionů a vše restujeme asi 2 minuty. Potom přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, krátce opečeme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vínem a když projde varem, přilijeme vývar. Za občasného míchání vaříme 5 minut.
- 2Snítku rozmarýnu vyjmeme a uchováme. Do omáčky vmícháme špaldovou smetanu, kvasnicové vločky a majoránku. Okořeníme mletou paprikou, cayenským pepřem a podle chuti osolíme.
- 3Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme do síta a po okapání smícháme s obsahem pánve.
- 4Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.