Celozrnné těstoviny se žampionovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme rozmarýn, nasekanou šalotku a necháme ji zesklovatět. Přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené hlavičky žampionů a vše restujeme asi 2 minuty. Potom přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, krátce opečeme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vínem a když projde varem, přilijeme vývar. Za občasného míchání vaříme 5 minut.
  • 2
    Snítku rozmarýnu vyjmeme a uchováme. Do omáčky vmícháme špaldovou smetanu, kvasnicové vločky a majoránku. Okořeníme mletou paprikou, cayenským pepřem a podle chuti osolíme.
  • 3
    Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme do síta a po okapání smícháme s obsahem pánve.
  • 4
    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.