Celozrnný chléb s cereáliemi

70 min.

Ingredience

    • 2lžičkyDroždí
    • 350mililitrůVoda pitná
    • 300gramůMouka pšeničná hladká
    • 200gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 50gramůOvesné vločky
    • 50gramůPohanka
    • 50gramůJečmen - obilky
    • 50gramůSezam - semena
    • 50gramůLněné semínko
    • 2lžičkySůl
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vezmeme všechna semínka a dáme je na 5 minut vařit. Poté je zcedíme a necháme vodu okapat.
  • 2
    Do mísy nasypeme droždí, zalijeme 100ml vlažné vody a necháme ve vodě rozpustit. Přidáme mouku, cereálie, sůl, 2 lžičky oleje a cukr. Vše pořádně promícháme a vyklopíme na pracovní stůl. Tam minimálně pět minut hněteme.
  • 3
    Těsto dáme do mísy a zakryjeme utěrkou. Necháme 1 hodinu kynout na teplém místě. Mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Poté vše ještě jednou zamícháme a dáme do olejem vymazané formy na chléb. Opět zakryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut dokynout.
  • 4
    Před vložením do trouby ještě potřeme vodou. Pak už jen stačí dát do trouby a péct 40 minut na 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.