Celozrnný chléb se směsí semínek z domácí pekárny
90 min.
Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná celozrnná
- 100gramůMouka žitná celozrnná
- 1lžičkaMed včelí
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaFenykl obecný
- 1lžíceSlunečnice - semena
- 1lžíceSezam - semena
- 1lžíceDýňová semínka
- 30gramůDroždí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
4 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Všechna semínka v misce smícháme a lehce osmahneme nasucho na rozehřáté pánvičce.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme oba druhy mouku smíchané s kmínem a fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
- 4Když pekárna zvukovým signálem oznámí, že máme přidat přísady - případně 5 minut před koncem cyklu hnětení - přisypeme do těsta opražená semínka.
- 5Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.