Celozrnný chléb se směsí semínek z domácí pekárny

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
4 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechna semínka v misce smícháme a lehce osmahneme nasucho na rozehřáté pánvičce.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme oba druhy mouku smíchané s kmínem a fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
  • 4
    Když pekárna zvukovým signálem oznámí, že máme přidat přísady - případně 5 minut před koncem cyklu hnětení - přisypeme do těsta opražená semínka.
  • 5
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.