Celozrnný pšeničný chléb z domácí pekárny
100 min.
Ingredience
- 4decilitryVoda pitná
- 600gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1lžičkaCukr třtinový
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaAnýz mletý
- 5gramůDroždí sušené
- 1lžičkaSezam - semena
- 1lžičkaSlunečnice - semena
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku, kmín a anýz, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- 2Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
- 3V průběhu cyklu hnětení k těstu přidáme semínka.
- 4Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.