Černá cizrna na smetaně
65 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 200mililitrůCizrna černá
- 7lžicFazole červené
- 1kusZázvor mletý
- 5kusůRajčata
- 5kusůChilli paprička zelená
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaGaram masala
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 0,25lžičkaČertovo lejno
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme vodu, černou cizrnu společně s fazolemi necháme v míse přes noc louhovat. Následující den dáme fazole a cizrnu vařit v litru vody, v průběhu vaření postupně přidáváme česnek, zázvor a rajčata. Vše následně dochutíme chilli kořením a špetkou soli.
- 2Když jsou luštěniny uvařené, do vložíme do hrnce vhodíme a mícháme. Necháme vařit bez poklice, současně vařečkou drtíme cizrnu. Když je cizrna rozmačkaná, zalijeme směs smetanou a důkladně promícháme.
- 3Na pánvi rozpustíme zbylé máslo, osmahneme assafoetidu a kmín. Když začne kmín prskat, zalijeme směs povařenými luštěninami. Okořeníme garam masalou, ozdobíme zelenými chilli papričkami a koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.