Černý čokoládový suchar
110 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůCukr moučkový
- 1špetkaSkořice mletá
- 2kusyHřebíček
- 210gramůMandle
- 210gramůRozinky tmavé
- 80gramůPomerančová kůra
- 150gramůČokoláda hořká
- 210gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůCukr vanilka
- 0,25kusCitrony
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Smícháme vejce s moučkovým cukrem a šleháme cca 30 minut do zhoustnutí. Přidáme skořici, nastrouhanou kůru z citronu, tlučený hřebíček, poté zlehka vmícháme na nudličky nakrájené mandle, očištěné rozinky, nastrouhanou čokoládu, pomerančovou kůru a mouku.
- 2Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotový chlebíček necháme odpočinout do druhého dne, poté nakrájíme, obalíme ve vanilkovém cukru a v teplé troubě dosušíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.