Černý kořen se sýrovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 500gramůČerný kořen
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěný, na kousky nakrájený černý kořen uvaříme v osolené vodě doměkka. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na másle, vsypeme mouku a připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji mlékem a chvíli povaříme. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Nakonec přidáme žloutek rozmíchaný ve smetaně a nastrouhaný sýr. Omáčku promícháme s uvařeným černým kořenem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.