Černý kořen se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 200gramůČerný kořen
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 100gramůKedlubna
- 50gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka polohrubá
- 100gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kořen zabarvuje pokožku, takže pracujeme v rukavicích. Kostičky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, přidáme mouku a vaříme asi 1/2 hodiny. Scedíme a necháme okapat.
- 2Mrkev nakrájíme na kolečka, očištěnou kedlubnu na nudličky, cibuli nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mrkev s cibulí a kedlubnou, orestujeme, přidáme kořen, osolíme, opepříme, mícháme a restujeme, aby se zelenina v másle obalila. Stáhneme z ohně a podáváme jako oblohu k pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.