Černý kořen v mléčné omáčce
55 min.
Ingredience
- 250gramůČerný kořen
- 1kusCibule
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryVoda pitná
- Bešamelová omáčka
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrMléko plnotučné
- 0,5decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytý a oškrabaný černý kořen pokrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a drobně ji pokrájíme. V hrnci si na másle zpěníme cibuli, přidáme černý kořen, sůl, pepř, promícháme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
- 2Mezitím si připravíme mléčnou bešamelovou omáčku. V pánvi si roztopíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme mléko, zakysanou smetanu a bešamelovou omáčku dobře rozkvedláme. Nesmí se nám utvořit hrudky. Za častého míchání pomalu vaříme 10 minut. Omáčku přilijeme k černému kořenu, necháme společně přejít varem, dochutíme solí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.