Černý kořen ve žloutkové omáčce
70 min.
Ingredience
- 600gramůČerný kořen
- 8gramůSůl
- 1000mililitrůVoda pitná
- 10gramůMouka polohrubá
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2gramyPepř černý mletý
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 3mililitryCitronová šťáva
- 5gramůBazalka
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
148 mg
Postup přípravy
- 1Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Protože rostlina pouští barvu, pracujeme v rukavicích. Hranolky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, přisypeme 1 lžičku mouky a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme a necháme okapat.
- 2V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme kořen, osolíme, opepříme a smažíme na másle asi 2 minuty. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, podlijeme vývarem a vaříme nejméně 15 minut, Stáhneme z ohně, vmícháme do omáčky 3 žloutky, 1 lžíci másla, zakápneme citronovou šťávou a nakonec přimícháme posekanou bazalku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.