Černý kořen ve žloutkové omáčce

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
148 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Protože rostlina pouští barvu, pracujeme v rukavicích. Hranolky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, přisypeme 1 lžičku mouky a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme kořen, osolíme, opepříme a smažíme na másle asi 2 minuty. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, podlijeme vývarem a vaříme nejméně 15 minut, Stáhneme z ohně, vmícháme do omáčky 3 žloutky, 1 lžíci másla, zakápneme citronovou šťávou a nakonec přimícháme posekanou bazalku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.