Černý kořen zapečený se dvěma sýry
70 min.
Ingredience
- 800gramůČerný kořen
- 8gramůSůl
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1000mililitrůVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůBešamel
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůSýr Gruyére
- 50gramůSýr Parmezán
- 20gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kořen nejdříve oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Jelikož kořen zbarvuje pokožku, pracujeme v rukavicích. Hranolky vložíme do hrnce s vroucí vodou, osolíme, přisypeme 1 lžičku mouky a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme a necháme okapat.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hranolky kořenu, orestujeme, zalijeme bešamelem rozředěným smetanou, povaříme, až bude omáčka hustší. Obsah pánve přelijeme do zapékací misky, zasypeme oběma nastrouhanými sýry, strouhankou, pokapeme máslem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15 minut, až oba sýry zezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.