Černý kořen zapečený se dvěma sýry

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořen nejdříve oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Jelikož kořen zbarvuje pokožku, pracujeme v rukavicích. Hranolky vložíme do hrnce s vroucí vodou, osolíme, přisypeme 1 lžičku mouky a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hranolky kořenu, orestujeme, zalijeme bešamelem rozředěným smetanou, povaříme, až bude omáčka hustší. Obsah pánve přelijeme do zapékací misky, zasypeme oběma nastrouhanými sýry, strouhankou, pokapeme máslem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15 minut, až oba sýry zezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.