Černý zajíc
80 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 0,5kusCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 100gramůAnglická slanina
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 300mililitrůVíno červené
- 1kusCibule
- 6kusůPepř černý celý
- 2kusyNové koření celé
- 2lžíceTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 2kusyJalovec
- 3lžíceMarmeláda rybízová
- 2lžícePerník
- 100gramůŠvestky sušené
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kilogramZaječí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
26 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Vyškvaříme na oleji slaninu, přidáme trochu másla a zajíce rozděleného a odblaněného na porce. Opečeme prudce ze všech stran, poté maso vyndáme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli a rybízovou marmeládu. Podlijeme červeným vínem, přidáme maso, dolijeme vodou, přidáme celý pepř, nové koření, tymián, bobkové listy, jalovec a dusíme doměkka. Maso musí být ponořené pod vodou. Maso vyndáme, odstraníme všechno koření, omáčku zahustíme perníkem a přidáme sušené švestky, 20 minut vaříme, vrátíme do omáčky maso a prohřejeme.
- 2Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.